Jussi Rinta-Hoiska Näkymättömät asiantuntijat -valokuvanäyttely

Filmikameralla kuvattu projekti ja näyttelykuvasto vie katsojan syvälle viittomakielisen ihmisen ytimeen.
  • Aika 19.08.2020 – 12.00 26.09.2020 – 16.00 (UTC / UTC0)
  • Paikka Näyttelykeskus Soihtu, Seminarium, S-rakennus
  • Yhteyshenkilön nimi
  • Lisää tapahtuma kalenteriin iCal


Jussi Rinta-Hoiskan valokuvanäyttely Näkymättömät asiantuntijat esittelee 11 kuuroa, viittomakielistä ammattilaista. He ovat oman alansa asiantuntijoita, mutta maailman silmissä he voivat kuuroutensa vuoksi olla näkymättömiä. Filmikameralla kuvattu projekti vie katsojan syvälle viittomakielisen ihmisen ytimeen.

Idea näyttelystä lähti liikkeelle Jussi Rinta-Hoiskan kuvattua Kuurojen Maailmanliiton kunniapresidenttiä, YK:n ihmisoikeuspalkinnon saanutta Liisa Kauppista. Tavallisuuden tunnelmaa viestivillä valokuvillaan Rinta-Hoiska haluaa kertoa, että kuuron elämä voi olla yhtä tavallista kuin kuulevankin, ja heille kaikki on mahdollista samoin kuin kenelle tahansa.

Jussi Rinta-Hoiska käytti näyttelynsä valokuviin filmikameraa, koska pitää filmikuvausta haastavampana kuin digikuvausta mm. siksi, että jokainen kuva pitää suunnitella tarkkaan ennen kuin painaa laukaisijaa. Lopputuloksen näkee vasta sitten kun kuvat on kehitetty.

Näyttely on esillä Jyväskylän yliopiston tiedemuseon Näyttelykeskus Soihdun vaihtuvien näyttelyiden tilassa keskuksen aukioloaikoina.

Vapaa pääsy.