Seminaarinmäen hyvinvointipolku

Seminaarinmäen hyvinvointipisteet sijaitsevat neljässä eri paikassa Seminaarinmäen kampuksella. Hyvinvointipolku-projekti on toteutettu kasvitieteellisen puutarhan, JYUniorit-toiminnan ja yliopiston psykologian opiskelijoiden yhteistyönä. Hyvinvointipolku juhlistaa yliopiston 160-vuotista oppilaitostaivalta sekä Seminaarinpuiston 140-vuotista historiaa tuomalla alueella uudenlaisia toiminnallisia pisteitä. Hankkeen rahoitus on saatu Jyväskylän Yliopistosäätiöltä ja hyvinvointipolku on suunnattu erityisesti toisen asteen opiskelijoille sekä korkeakouluopiskelijoille.

Kaikille avoimien toiminnallisten hyvinvointipisteiden tarkoituksena on tarjota opiskelijoille, henkilökunnalle sekä alueen muille käyttäjille mahdollisuus hengähtää ja rentoutua omassa lähiviherympäristössään, eli kauniissa kampuspuistossamme. Työ- tai opiskelupäivän lomassa tai vapaa-ajalla kierrettävien pisteiden on tarkoitus vahvistaa pisteiden käyttäjien luontoyhteyttä. Kunkin harjoitteen yhteyteen on kerätty taustatutkimusta luonnon hyvinvointivaikutuksista. Kartan ja tarkemmat ohjeet sekä lisämateriaalin harjoitteisiin löydät tämän sivun alalaidasta.

Hyvinvointipolun pisteet ja niiden harjoitteet löytyvät maastoon sijoitetuista kylteistä. Harjoitteet voi suorittaa missä järjestyksessä tahansa, ja jokaisen harjoitteen tekemiselle kannattaa varata noin 10–15 minuuttia aikaa. Kylttien QR-koodit ohjaavat kunkin harjoitteen lisätietoihin ja taustaksi koottuun tutkimukseen.

 

1. VILLA RANAN PUUTARHA: Arvot ja arvojen mukainen teko
(alarinne riippukeinujen vieressä)

  • Avaa taustatutkimus ja harjoite tästä.

 

2.  PAJA-RAKENNUS (I): Kiitollisuuden kivet
(takapiha kivi-istuinten vieressä)

  • Avaa taustatutkimus ja harjoite tästä.

 

3.   POHJOISRINTEEN METSÄPOLKU: Luonto hyvinvoinnin lähteenä, havainnointiharjoitus  (metsäpolulla Ryhtilän P-alueen ja G-rakennuksen välillä)

  • Avaa taustatutkimus ja harjoite tästä.

 

4.   G-RAKENNUS: Tietoisen liikkeen harjoitus  
(etupihan nurmialueen laatoitus P-kyltin takana)

  • Avaa taustatutkimus ja harjoite tästä.

 

KARTTAKUVA HYVINVOINTIPOLUN PISTEISTÄ:

käytätätä.jpg

 

Projektityöryhmä:
Psykologian opiskelijat: Tiina Salmirinne, Linnea Simulainen, Venla Ruuhonen sekä Katariina Räihä
JYUniorit: suunnittelija Jonna Timonen
Kasvitieteellinen puutarha: suunnittelija Hanna Keljo

 

JYUniorit-sin_valkea_pohja.pngKasvitieteellinen puutarha_logoväri.pngjuhlalogo.JPG