Seminaarinmäen hyvinvointipolku

Seminaarinmäelle perustetut hyvinvointipisteet sijaitsevat neljässä eri pisteessä ympäri Seminaarinmäkeä. Hyvinvointipolku-projekti on toteutettu yhdessä kasvitieteellisen puutarhan, Jyuniorit-toiminnan ja yliopiston psykologian opiskelijoiden kesken. Hyvinvointipolku juhlistaa myös yliopiston 160-vuotista oppilaitostaivalta sekä Seminaarinpuiston 140-vuotista historiaa tuomalla alueella uudenlaisia toiminnallisuuksia. Hankkeen rahoitus on saatu Jyväskylän Yliopistosäätiöltä ja hyvinvointipolku on suunnattu erityisesti toisen asteen opiskelijoille sekä korkeakouluopiskelijoille.

Kaikille avoimien toiminnallisten hyvinvointipisteiden tarkoituksena on tarjota opiskelijoille, henkilökunnalle sekä alueen muille käyttäjille mahdollisuus hengähtää ja rentoutua vaikkapa kesken työ- tai opiskelupäivän omassa lähiviherympäristössään eli kauniissa kampuspuistossamme. Näin on tarkoitus myös vahvistaa pisteiden käyttäjien luontoyhteyttä. Kunkin harjoitteen yhteyteen on kerätty taustatutkimusta luonnon hyvinvointivaikutuksista. Karttakuvan pisteiden sijoituksesta ja tarkemmat ohjeet sekä taustatutkimuksen harjoitteisiin löydät tältä sivulta (alla).

Hyvinvointipolun pisteet ja niiden harjoitteet löytyvät maastoon sijoitetuista kylteistä. Harjoitteet voi suorittaa missä järjestyksessä tahansa, ja jokaisen harjoitteen tekemiselle kannattaa varata noin 10-15 minuuttia aikaa. Kylttien QR-koodit ohjaavat kunkin harjoitteen lisätietoihin ja taustaksi koottuun tutkimukseen. KARTTAKUVA KAIKKIEN HARJOITEPISTEIDEN SIJOITUKSESTA ALLA.

WELL-BEING PATH IN ENGLISH: choose translation (en) from the top right corner of the page.

 

1. VILLA RANAN PUUTARHA (alarinne riippukeinujen vieressä): Arvot ja arvojen mukainen teko

  • Avaa taustatutkimus ja harjoite tästä.

 

2.  PAJA- RAKENNUS (I) (takapiha kivi-istuinten vieressä): Kiitollisuuden kivet

  • Avaa taustatutkimus ja harjoite tästä.

 

3.   POHJOISRINTEEN METSÄPOLKU (metsäpolulla Ryhtilän P-alueen ja G-rakennuksen välillä): Luonto hyvinvoinnin lähteenä, havainnointiharjoitus

  • Avaa taustatutkimus ja harjoite tästä.

 

4.   G-RAKENNUS (etupihan nurmialueen laatoitus P-kyltin takana): Tietoisen liikkeen harjoitus 

  • Avaa taustatutkimus ja harjoite tästä.

 

KARTTAKUVA HYVINVOINTIPOLUN PISTEISTÄ:

käytätätä.jpg

 

Projektityöryhmä:
Psykologian opiskelijat: Tiina Salmirinne, Linnea Simulainen, Venla Ruuhonen sekä Katariina Räihä
JYUniorit: suunnittelija Jonna Timonen
Kasvitieteellinen puutarha: suunnittelija Hanna Keljo

 

JYUniorit-sin_valkea_pohja.pngKasvitieteellinen puutarha_logoväri.pngjuhlalogo.JPG