Tapahtumat ja toiminta

Kasvitieteellisen puutarhan alueilla järjestetään vuosittain useita opastettuja kierroksia esimerkiksi historia-, kasvillisuus- tai hyönteisteemoilla, luonnon monimuotoisuutta alueella lisääviä tapahtumia kuten niittytalkoita sekä muita aktiviteetteja. Lisäksi alueelle on luotu uusia toiminnallisuuksia opiskelijoiden ja henkilökunnan sekä muiden käyttäjien hyvinvointia tukemaan.

Tutustu esimerkiksi Jyunioreiden ja psykologian opiskelijoiden kanssa toteutettuihin Seminaarinmäen hyvinvointipisteisiin tästä (aukeaa 19.5.2023): Seminaarinmäen hyvinvointipolku.

Yhteistyötahoja: Jyväskylän kaupunki – Kehä Vihreä, Japa ry – Jyväskylän kestävä kehitys ry, Jyväskylän Kesä – festivaali , Yläkaupungin yö. Mukana näissä tapahtumissa ovat kasvitieteellisen puutarhan lisäksi myös muut tahot Jyväskylän yliopistolta kuten Katoava Luonto-hanke, Resurssiviisausyhteisö JYU Wisdom, Bio- ja ympäristötieteiden laitos, JYUniorit, Tiedettä kaikille-toiminta, Jyväskylän yliopiston tiedemuseo

ötökkäkierros2022.jpgpörriäisvarikko.jpg

Tiedot tulevista tapahtumista löydät kasvitieteellisen puutarhan ja Tiedemuseon somesta, JYU:n tapahtumakalentereista sekä yhteistyökumppaneiden tiedotusmateriaaleista. 

Tervetuloa SEMINAARINMÄEN PUUTARHAKIERROKSELLE YLÄKAUPUNGIN YÖSSÄ 27.5.2023 KLO 12-13.30. Kävelykierroksella tutustutaan Jyväskylän yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan, sen kasvikokoelmiin ja historiaan. Kuljetaan noin kilometrin pituinen opastettu reitti kulttuurihistoriallisesti arvokkaissa Seminaarinmäen maisemissa, Suomen ensimmäisen kansanopetuksellisen puutarhan mailla. Oppaana kävelyllä on Jyväskylän yliopiston Avoimen tiedon keskuksen puutarha-asiantuntija, suunnittelija Hanna Keljo. Tapahtuma on maksuton. Ennakkoilmoittautuminen, max. 30hlöä. 
ILMOITTAUDU TÄÄLTÄ: webropol-ilmoittautuminen    (aukeaa 4.5.2023)                                 
Lähtöpaikka: Yliopistoportti-teos, Seminaarinkatu 15, Lähde (B)-rakennuksen edessä.

Tämän kesän puutarhakierrosten ilmoittautuminen tapahtuu Visit Jyväskylän kautta. Kierroksen hinta 5e/hlö. Linkki: Visit Jyväskylä

Ryhmäopastusten tiedustelu: otathan yhteyttä suoraan kasvitieteellisen puutarhan suunnittelijaan:
hanna.l.keljo @ jyu.fi

Seminaarinmäellä on kuljettavissa myös Evoluutiopajat-projektin tuottama Kimalaiskimara, hauska ja mielenkiintoinen ääniluontopolku niin lapsille kuin aikuisillekin, jossa tutustutaan kimalaisten evoluutioon ja vuorovaikutukseen kasvien kanssa, sekä opitaan muun muassa miten kimalaiset kommunikoivat ja millaista elämä kimalaisyhteiskunnassa on. QR-koodirastien avulla voit kulkea kierroksen Seminaarinmäellä kimalaiskävelyn parissa ja kuunnella tai lukea rastien materiaalin älylaitteellasi. Kartan ääniluontopolun rasteista ja muut lisätiedot löydät Evoluutiotyöpajojen sivuilta: Kimalaiskimara

puutarhurintalo_kimalaiskimara.jpg

TERVETULOA TUTUSTUMAAN

Jyväskylän yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan!

Jyu_puutarhalogo.png

Ulkoalueet ovat aina avoinna kaikille kävijöille ja kasvikylttejä löytyy etenkin Seminaarinmäen ja Aallonpuiston alueelta.

Katso tai tulosta täältä kartta omatoimikierrokselle Seminaarinmäen puutarhaan.

Lähtöosoite: Seminaarinkatu 15, 40100 Jyväskylä.