Oppimispaketit 1. -2. luokille

Ekaluokkalaisten opintokäynnit Luontomuseoon - Kulttuuriopetussuunnitelma Kompassi

""Jyväskylän kaupungin koulujen 1. luokat tekevät lukuvuoden aikana 2 tunnin mittaisen ohjatun opintokäynnin Luontomuseoon. Opintokäynti kuuluu Jyväskylän kulttuuriopetussuunnitelma Kompassiin.

Alkavan lukuvuoden 2022-2023 opintokäyntien päivämäärät ja varausohjeet tulevat näkyville tälle sivulle pian. Ohjeet lähetetään kouluille myös sähköpostitse. Lisäksi kulttuuriopetussuunnitelma Kompassin nettisivuilta löytyy lisätietoja opintokäynnin sisällöstä, varaamisesta ja bussikyydeistä.

Omatoimisia museotehtäviä 1.- ja 2.- luokille

Toiminnalliset tehtävät (pdf)

Luontomuseon toiminnalliset tehtävät sopivat monenikäisille museokävijöille ja ryhmille, ja niitä voi soveltaa ryhmän tarpeisiin sopiviksi! Tutustu tehtäviin ennen vierailua ja pyydä vierailun ajaksi tarvittavat materiaalit lainaksi Luontomuseon museokaupalta.

Toiminnallisista tehtävistä löytyy esimerkiksi Museobingo -näyttelytehtävä, jossa tehtävänä on etsiä bingoruudukossa esitellyt kohteet näyttelystä. Museobingon uusi kuvallinen versio sopii mainiosti esimerkiksi eskareille ja 1. luokille. Lisäksi bingosta on saatavilla on helpompi ja haastavampi tekstiversio.

Näyttelytehtävävihko, helpompi (pdf) ja Näyttelytehtävävihko, haastavampi (pdf)

Näyttelytehtävävihkot kannustavat tutkimaan Luontomuseon perusnäyttelyä esimerkiksi erilaisten piirustustehtävien avulla. Tulosta oppilaille vihkot etukäteen koululla, ja ota halutessasi ryhmällesi värikynät mukaan. Luontomuseon museokaupalta saatte lainaksi kirjoitusalustoja.

Valokuvasuunnistus

Valokuvasuunnistus on innostava näyttelytehtävä pienille koululaisille. Suunnistusvihkon kuvavihjeet johdattavat oppilaat rastilta toiselle. Jokaiselta rastilta löytyy kirjain, joka merkataan tehtäväpaperiin. Mikä sana kirjaimista lopulta muodostuukaan? Valokuvasuunnistuksen kaikki materiaalit ja lyhyet kirjalliset ohjeet saatte lainaksi Luontomuseon museokaupalta. Suunnistusvihkoja on 9 kpl, ja tehtävä tehdään pareittain tai pienryhmissä.

AIKAMATKA -oppimispaketti 1.luokan oppilaille

AIKAMATKA -oppimispaketti 1.luokan oppilaille

Koulunkäynti ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Aikamatka Jyväskylän seminaarin mallikouluun.

Oppilaat pääsevät pienissä ryhmissä suorittamaan kuusi erilaista rastitehtävää, joiden pariin oppilaat suunnistavat ryhmittäin Näyttelykeskus Soihdusta saatavan kuvasuunnistusmateriaalin avulla. Rasteilla oppilaat tutustuvat siihen, millaista eri oppiaineiden opetus on Jyväskylän seminaarin mallikoulussa ollut. Tehtävät tukevat erityisesti äidinkielen ja kirjallisuuden,kuvataiteen, matematiikan ja liikunnan oppiaineiden opetusta.

Tulosta oppilaille tehtävävihkot mukaan:

Tulosta opettajan ohjeet tehtäviin:

AJATUSVIIVOJA - Ernst Mether-Borgströmin taiteesta inspiraatiota oppimiseen 1.-3. -luokkalaisille

Oppimateriaali sisältää 1.-3. -luokkalaisille suunnatun Aistimatka abstraktiin -työpajan
AJATUSVIIVOJA - Ernst Mether-Borgströmin taiteesta inspiraatiota oppimiseen 1.-3. -luokkalaisille

Aistimatka abstraktiin -työpajassa integroidaan ympäristöoppi kuvataiteeseen. Tutkitaan eri vuodenaikoja, muun muassa mitä värejä, muotoja, ääniä niihin liittyy. Samalla tutkitaan myös abstraktia taidetta ja toteutetaan abstrakti maalaus ja kollaasi sekä tutustutaan taiteilija Ernst Mether-Borgströmin abstraktiin taiteeseen. Tehtävän tavoitteena on kehittää oppilaiden havainnointikykyä, luovuutta ja ryhmässä toimimisen taitoja.

AJATUSVIIVOJA-oppimateriaali sisältää 1.-3. -luokkalisille suunnitellun työpajakokonaisuuden, jonka voi toteuttaa koulussa.

Tutustu oppimateriaaliin alla olevan linkin kautta:
https://aoe.fi/#/materiaali/2090