Virtuaalinen Luontomuseoseikkailu -oppimispaketti Moniviestimessä

Virtuaalinen Luontomuseoseikkailu on etäretki- ja oppimispaketti videon muodossa. Videolla tutustumme Luontomuseoon, museon eläimiin ja luonnon tutkimiseen. Tervetuloa mukaan, päiväkodit, koulut ja perheet!

Miksi Luontomuseo on luonnontutkijan aarreaitta? Mitä eläimiä Luontomuseon näyttelyistä löytyy? Miksi luontoa tutkitaan? Entä miten luontoa voisi tutkia ihan itse?

Virtuaalinen Luontomuseoseikkailu on lapsiperheille, päiväkodeille ja kouluille suunnattu maksuton virtuaaliretki- ja oppimispaketti videotallenteen muodossa. Seikkailun aikana käydään opastetulla virtuaalikierroksella Luontomuseon näyttelyssä sekä tutustutaan luonnontieteellisiin museokokoelmiin ja luonnon tutkimisen saloihin pienten toiminnallisten tehtävien avulla.

Videota saa hyödyntää vapaasti opetuksessa ja varhaiskasvatuksessa. Virtuaalinen Luontomuseoseikkailu on suunnattu ensisijaisesti 1.-luokkalaisille, mutta se sopii myös mainiosti esimerkiksi eskareille ja 2.-luokkalaisille.

Virtuaalisen Luontomuseoseikkailun tavoitteena on innostaa lasta omatoimiseen luonnon havainnointiin ja tutkimiseen. Lisäksi seikkailulla tehdään luonnontieteellisiä museoita tutuiksi oppimisen, viihtymisen ja tutkimisen paikkoina.

Virtuaalinen Luontomuseoseikkailu -videon kesto on noin 40 minuuttia. Kokonaisuudelle kannattaa varata aikaa noin 50-60 minuuttia, jotta aikaa jää myös keskustelulle. Seikkailun eri osiot on merkattu videoon kappalejaoilla, joten seikkailu on helppo käydä läpi myös useassa osassa. Seikkailua varten kannattaa varata kynä ja paperia kaikille osallistujille, koska seikkailun lopussa tehdään piirustustehtävä.

Virtuaalinen Luontomuseoseikkailu on osa Tutkitun tiedon teemavuoden 2021 ohjelmaa. Video on esillä Jyväskylän yliopiston Moniviestin-videopalvelussa vuoden 2021 loppuun saakka.

Virtuaalinen Luontomuseoseikkailu löytyy osoitteessa:
https://m3.jyu.fi/jyumv/ohjelmat/erillis/osc/virtuaalinen-luontomuseoseikkailu/video .

Lisätiedot: Anna Blomster, anna.k.blomster[at]jyu.fi, p. 040 805 34 35