Luontomuseon näyttelyt

Perintönä ympäristö -perusnäyttely esittelee keskisuomalaista luontoa vanhimmasta kallioperästä aina nykyisiin 2000-luvun kohteisiin. Näyttely kertoo luonnon monimuotoisuudesta sekä lajien- ja ympäristönsuojelusta, ja se on suunniteltu ympäristökasvatusta silmällä pitäen. Keski-Suomen merkittävimmät luontokohteet ovat esillä näyttelyssä. Näyttelyn teemoja ovat mm. petoeläimet, talvinen luonto, vesistöt sekä metsä- ja suoluonto. Geologian osiossa kerrotaan jääkaudesta, maaperästä ja maapallon rakenteesta. Perusnäyttelyn lisäksi esillä on vaihtuvia teemanäyttelyitä.

Luontomuseolla puhaltavat myös muutoksen tuulet! Teemme suunnitelmaa perusnäyttelymme uudistamiseksi. Tavoitteenamme on vuorovaikutteinen tiedenäyttely, jossa korostuvat elämyksellisyys ja itse tekeminen. Näyttely tulee esittelemään ajankohtaisia aiheita, kuten ilmastonmuutosta ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä, perinteisiä luontodioraamoja unohtamatta.

Vaihtuvat näyttelyt 2021

2.7.-24.10.2021 Rubus arcticus - Mesimarjan tie pientareilta pelloille ja arvokkaan liköörin raaka-aineeksi. Kuopion luonnontieteellisen museon kiertonäyttely.

11.11.2021 alkaen: Tutkijankammio

Mitä luonnontieteelliset kokoelmat ja aineistot meille kertovat? Mitä hyötyä niistä on? Luontomuseon vaihtuvien näyttelyiden tilaan rakennetussa omatoimisessa työpajassa pääset muun muassa testaamaan lajimäärityskaavojen käyttöä ja oppimaan eliölajien erilaisista rakenteista. Tervetuloa tutkimaan!

Perintönä ympäristö -perusnäyttelyn ovat rahoittaneet:
Jyväskylän yliopisto
Jyväskylän kaupunki
Euroopan aluekehitysrahasto EAKR
Länsi-Suomen lääninhallitus
Jyväskylän ylipistosäätiö
Ellen ja Artturi Nyyssösen säätiö
JYKES Oy
Keskimaa
Keskisuomalainen
Keski-Suomen liitto
Keski-Suomen osuspankki
Metsäliitto
Metsähallitus
Osuuspankki
VAPO
Valtra
YIT Rakennus Oy

 

Perintönä ympäristö -perusnäyttely

Luontomuseon perusnäyttely esittelee erityisesti Keski-Suomen luonnon monimuotoisuutta.