Näyttelykeskus Soihdun näyttelyt

Näyttelykeskus Soihtu esittelee yliopiston ja sen edeltäjien vaiheita yliopiston tiedemuseon perusnäyttelyssä Oi kuvatuksia ja mielijuohteita.

Soihdussa on esillä myös varatuomari Jorma Tissarin vuonna 1984 yliopistolle lahjoittama taidekokoelma, joka koostuu merkittävien suomalaisten 1900-luvun modernismin edustajien töistä.

Näyttelykeskus Soihdussa on lisäksi museon vaihtuvien näyttelyiden tila Kipinä.

Vaihtuvat näyttelyt Kipinässä:

24.9.—22.10.2022 Ambivalenssin vetovoima - Harri Kalha

Kuvataiteilija, taidehistorioitsija, FT Harri Kalhan analogisissa kollaaseissa eri lähteistä käsin leikatut kuvaelementit kohtaavat mielikuvitusta kutkuttavilla, mieltä hämmentävillä tavoilla. Ambivalenssin tematiikkaa tutkaillaan suhteessa haluun ja sukupuoleen, kauneuden ja rumuuden leikkauskohtia koetellen. Näyttelyn on kuratoinut FT Asta Kihlman. Näyttelyn yhteydessä julkaistaan Kihlmanin tekemä taiteilijan haastattelu.

Vaihtuvat näyttelyt Lähde-rakennuksessa:

29.9.—8.10.2022 Folded - Teemu Määttänen

Tiedemuseo tuo valotaidetta yliopiston kirjasto Lähteen Tietoniekka-näyttelytilaan. Mediatailija Teemu Määttäsen Folded-teoksessa (2021) paperiveistos saa ylleen liikkuvia valokuvioita, jotka toisinaan peittävät, toisinaan vahvistavat pintojen muotoja. Paikallaan olevan veistoksen pinta alkaa hengittää ja elää rytmisesti vaihtuvien valokuvioiden liukuessa sen pinnalla. Teoksen inspiraationa ovat olleet muun muassa eläinten suojanaamioinnit ja toisen maailmansodan sotalaivojen häikäisevä naamiointi (razzle dazzle).

Teos on osana Valon kaupunki ja Tutkijoiden yö -tapahtumia.

 

 

 

Kurkistuksia Soihdun näyttelyihin