Kokoelmalainat ja kokoelmiin liittyvä tutkimus

Jyväskylän yliopiston tiedemuseon kansainvälinen kokoelmakoodi on JYV. Museon kokoelmanäytteitä lainataan lähinnä tieteelliseen tutkimukseen.

Jyväskylän yliopiston tiedemuseon kansainvälinen kokoelmakoodi on JYV. Museon kokoelmanäytteitä lainataan lähinnä tieteelliseen tutkimukseen.

Jos haluat tutkia kokoelmaa tai lainata näytteitä, ota yhteyttä ensisijaisesti museoamanuenssiin. Kokoelmatiloissa ahertaakin usein tutkijoita väitöskirjansa ja muiden tutkimusten parissa. Osa kokoelmanäytteistä löytyy avoimista tietokannoista.

Kokoelmissa on myös paljon näytteitä, jotka eivät ole tietokannoissa. Tarkemman tiedon saamiseksi esimerkiksi tietyn lajin näytteistä kannattaa ottaa yhteyttä museoamanuenssiin.

Hyönteisiä ja kasveja - GBIF

Putkilokasveja ja hyönteisiä on tallennettu kansainväliseen GBIF-portaaliin (www.gbif.org). Portaalista voi hakea Jyväskylän tiedemuseon aineistoja dataset tai publisher -haulla.

Kansallinen lajitiedon portaali - laji.fi

Lajitietokeskuksen ylläpitämä laji.fi-portaali kokoaa lajitietoa eri lähteistä. Tiedemuseon aineistoja löytyy myös tästä tietokannasta (www.laji.fi), ja niitä voi hakea Jyväskylän yliopiston aineistoihin rajaamalla.

Jyväskylän yliopiston tiedemuseo on mukana Suomen Akatemian tukemassa konsortiossa, jossa digitoidaan luonnontieteellisiä kokoelmia. Laadukasta luontotieto tulee nyt lisää tieteen, päätöksentekijöiden ja kansalaisten käytettäväksi. Lue lisää täältä (linkki uutiseen Jyväskylän yliopiston sivuille)!

Yhteystiedot:
Museoamanuenssi Jyrki Torniainen, jyrki.torniainen@jyu.fi, Tel. 358 50 531 6508