Vuoden Luontokuvat 2021

Perinteikäs Vuoden Luontokuvat -kiertonäyttely on taas täällä! Näyttelyssä nähdään kaikki Vuoden Luontokuva 2021 -kilpailussa palkitut kuvat. Kilpailun ja näyttelyn tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista.

Vuoden Luontokuva 2021 -kilpailuun osallistui yli 13 000 kuvaa. Kilpailussa oli kahdeksan perinteistä sarjaa, joiden voittajakuvien joukosta valittiin koko kilpailun voittaja. Kilpailussa oli lisäksi erikoissarja, Vapaa ja luova, jossa kuvia sai käsitellä perinteisiä sarjoja vapaammin. Näyttelyssä on esillä yhteensä 37 kuvaa: jokaisen kilpailusarjan kolme parasta kuvaa, kunniamaininnan saaneet kuvat sekä Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry:n Facebook-yleisön suosikkikuva.

Liskomies

Vuoden Luontokuva 2021 Pekka Tuurin Liskomies.

Vuoden Luontokuvaksi 2021 valittiin Pekka Tuurin taidokas vedenalaiskuva ”Liskomies”. Tuomaristo viehättyi voittokuvan eksoottisesta tilanteesta ja tunnelmasta, sekä siitä että kuva tuo esiin myös vähemmän nähtyä elämää ympärillämme. Tuomaristoa miellytti myös voittokuvan sommittelu ja luontokuvaukselliset ansiot: ”Kuvaan on upeasti saatu mukaan myös vedenpäällistä maisemaa pilviä myöten. Taustan metsä ja tumma ranta täyttävät kuva-alan hyvin. Eläin sijoittuu kuvassa oikeaan kohtaan ja sen asento on mainio sormia ja hännänpäätä myöten”.

Vuoden Luontokuva -kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry. Yli 40 vuotta toimineeseen yhdistykseen kuuluu noin 2 800 luontokuvauksen harrastajaa ja ammattilaista. Vuoden Luontokuva -kilpailu on Pohjoismaiden suurin luontokuvakilpailu, jota SLV ry on järjestänyt vuodesta 1981.

Näyttely on esillä 1.7.-21.8.2022 Luontomuseossa Harjun Vesilinnassa (Ihantolantie 5, Jyväskylä).
Avoinna ti-pe klo 12–18 ja la-su klo 12–17. Vapaa pääsy.
Tervetuloa tutustumaan upeisiin luontokuviin!

Lisätiedot:
Luontomuseon asiakaspalvelu: luontomuseo[at]jyu.fi, puh. 040 805 4043 (vain puhelut)
Tiedemuseon verkkosivut: tiedemuseo.jyu.fi
Vuoden Luontokuva –kilpailun verkkosivut: vuodenluontokuva.fi

Kamppailu     Lehdet ja kotilo

Linnut-sarjan voittaja Stefan Gerritsin Kamppailu sekä Kasvit ja sienet -sarjan voittaja Timo Vesterisen Lehdet ja kotilo.