Esiopetusryhmät

Omatoimista tekemistä Luontomuseoon eskareille 

Toiminnalliset tehtävät (pdf)

Luontomuseon toiminnalliset tehtävät sopivat monenikäisille museokävijöille ja ryhmille, ja niitä voi soveltaa ryhmän tarpeisiin sopiviksi! Tutustu tehtäviin ennen vierailua ja pyydä vierailun ajaksi tarvittavat materiaalit lainaksi Luontomuseon museokaupalta.

Omatoimisen museokierroksen tueksi ja iloksi päiväkotiryhmille on tarjolla esimerkiksi Museobingo -näyttelytehtävä, jossa tehtävänä on etsiä bingoruudukossa esitellyt kohteet näyttelystä. Museobingon uusi kuvallinen versio sopii mainiosti esimerkiksi eskareille.

Näyttelytehtävävihko (pdf)

Tehtävävihko kannustaa tutkimaan Luontomuseon perusnäyttelyä esimerkiksi erilaisten piirustustehtävien avulla. Tulosta oppilaille vihkot etukäteen koululla, ja ota halutessasi ryhmällesi värikynät mukaan. Luontomuseon museokaupalta saatte lainaksi kirjoitusalustoja.

Valokuvasuunnistus

Valokuvasuunnistus on innostava näyttelytehtävä eskareille ja pienille koululaisille. Suunnistusvihkon kuvavihjeet johdattavat oppilaat rastilta toiselle. Jokaiselta rastilta löytyy kirjain, joka merkataan tehtäväpaperiin. Mikä sana kirjaimista lopulta muodostuukaan? Valokuvasuunnistuksen kaikki materiaalit ja lyhyet kirjalliset ohjeet saatte lainaksi Luontomuseon museokaupalta. Suunnistusvihkoja on 9 kpl, ja tehtävä tehdään pareittain tai pienryhmissä.