Koulut ja päiväkodit

Tervetuloa oppimaan Luontomuseoon!

Omatoiminen vierailu Luontomuseossa ryhmän kanssa

Varaathan vierailuajan ryhmällesi etukäteen, vaikka tulisittekin tutustumaan Luontomuseoon omatoimisesti. Voit varata ajan ryhmäsi vierailulle myös arkiaamulle tai maanantaille, jolloin museo on muulta yleisöltä suljettu.

Voit monipuolistaa ryhmäsi omatoimista museovierailua Luontomuseon oppimispakettien ja tehtävien avulla. 

HUOM! Koronavirustilanteen vuoksi Luontomuseossa on toistaiseksi erikoisjärjestelyjä ja rajoituksia ryhmävierailuihin, opastuksiin ja omatoimitehtävien käyttöön. Lisätietoja ajankohtaisesta tilanteesta saat museon henkilökunnalta.

 Opastukset ja ohjatut opintokäynnit

Opastukset ja ohjatut opintokäynnit varataan aina etukäteen. Opas voi esitellä ryhmälle Luontomuseon näyttelyt opastetulla kierroksella tai ohjata ryhmää toiminnallisten näyttelytehtävien tekemisessä. Toteutamme erilaisia teemaopastuksia ja -opintokäyntejä ryhmän toiveiden mukaan. Ota yhteyttä, niin sovitaan teidän ryhmällenne sopiva opintokäynti Luontomuseoon!

Opastettavan ryhmän enimmäiskoko on 25 henkilöä / opas, päiväkotiryhmillä 15 lasta /opas. Luontomuseoon mahtuu kaksi opastettavaa ryhmää kerrallaan. Opastukset sopivat 4-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Opastukset ja ohjatut opintokäynnit ovat maksuttomia arkisin klo 8-16 Jyväskylän koulu- ja päiväkotiryhmille. Muille ryhmille opastusmaksu on 46 euroa / opas arkisin klo 8-16. Iltaisin ja viikonloppuisin opastusmaksu on 60 euroa / opas. 

1. luokkien opintokäynnit Luontomuseoon - Kulttuuriopetussuunnitelma Kompassi

Jyväskylän kaupungin koulujen 1. luokat tekevät lukuvuoden aikana 2 tunnin mittaisen ohjatun opintokäynnin Luontomuseoon. Opintokäynti kuuluu Jyväskylän kulttuuriopetussuunnitelma Kompassiin.

Lukuvuonna 2020-2021 Kompassivierailut Luontomuseoon järjestetään 18.1.-26.3.2021 välisenä aikana ma-pe klo 9-11. Vierailulle tulee 2 luokkaa kerrallaan. Toinen luokista seikkailee ensin näyttelykerroksessa 50 minuutin ajan kahdessa ryhmässä. Toinen luokka tekee tutkimustehtäviä alakerran luentosalissa. Noin 50 minuutin jälkeen vaihdetaan työskentelypaikkoja.

Opettajien tulee varata ajat luokkiensa vierailulle pe 11.12.2020 mennessä. Varauksen voi tehdä soittamalla Luontomuseoon p. 040 805 4043 tai 040 805 3826. 

Lisätietoja opintokäynnistä löydät Kompassin nettisivuilta.