Koulut ja päiväkodit

Tervetuloa oppimaan Luontomuseoon!

Omatoiminen vierailu Luontomuseossa ryhmän kanssa

Varaathan vierailuajan ryhmällesi etukäteen, vaikka tulisittekin tutustumaan Luontomuseoon omatoimisesti. Voit varata ajan ryhmäsi vierailulle myös arkiaamulle tai maanantaille, jolloin museo on muulta yleisöltä suljettu.

Voit monipuolistaa ryhmäsi omatoimista museovierailua Luontomuseon oppimispakettien ja tehtävien avulla. 

 

 Opastukset ja ohjatut opintokäynnit

Opastukset ja ohjatut opintokäynnit varataan aina etukäteen. Opas voi esitellä ryhmälle Luontomuseon näyttelyt opastetulla kierroksella tai ohjata ryhmää toiminnallisten näyttelytehtävien tekemisessä. Toteutamme erilaisia teemaopastuksia ja -opintokäyntejä ryhmän toiveiden mukaan. Ota yhteyttä, niin sovitaan teidän ryhmällenne sopiva opintokäynti Luontomuseoon!

Opastettavan ryhmän enimmäiskoko on 25 henkilöä / opas, päiväkotiryhmille 15 lasta /opas. Luontomuseoon mahtuu kaksi opastettavaa ryhmää kerrallaan. Opastukset sopivat 4-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Opastukset ja ohjatut opintokäynnit ovat maksuttomia arkisin klo 8-16 Jyväskylän koulu- ja päiväkotiryhmille. Muille ryhmille opastusmaksu on 46 euroa / opas arkisin klo 8-16. Iltaisin ja viikonloppuisin opastusmaksu on 60 euroa / opas. 

Virtuaalinen Luontomuseoseikkailu

Katso Virtuaalinen Luontomuseoseikkailu Moniviestimessä!

Virtuaalinen Luontomuseoseikkailu on lapsiperheille, päiväkodeille ja kouluille suunnattu maksuton virtuaaliretki- ja oppimispaketti videotallenteen muodossa. Seikkailun aikana käydään opastetulla virtuaalikierroksella Luontomuseon näyttelyssä sekä tutustutaan luonnontieteellisiin museokokoelmiin ja luonnon tutkimisen saloihin.

Virtuaalinen Luontomuseoseikkailu on osa Tutkitun tiedon teemavuoden ohjelmaa.

Lue lisää Virtuaalisesta Luontomuseoseikkailusta

1. luokkien opintokäynnit Luontomuseoon - Kulttuuriopetussuunnitelma Kompassi

Jyväskylän kaupungin koulujen 1. luokat tekevät lukuvuoden aikana 2 tunnin mittaisen ohjatun opintokäynnin Luontomuseoon. Opintokäynti kuuluu Jyväskylän kulttuuriopetussuunnitelma Kompassiin.

Lukuvuonna 2021-2022 opintokäynnit pidetään koronatilanteen niin salliessa paikan päällä Luontomuseolla 1.11.-2.12.2021 ja 10.1.-24.2.2022 ma-to klo 9-11. Opintokäynnille osallistuu 2 luokkaa kerrallaan.

Luokkien varauksia opintokäynnille otetaan vastaan 16.8.2021 alkaen soittamalla: 040 805 4043 (Luontomuseo avoinna ti-pe klo 12-18, la-su klo 12-17, myös arkiaamuisin ja maanantaisin vastaamme puhelimeen aina mahdollisuuksien mukaan). Syyslukukauden 2021 varaukset tulee tehdä syyslomaan mennessä, ja kevätlukukauden 2022 varaukset joulukuun 17. päivään mennessä. 

Mahdolliset koronatilanteesta johtuvat muutokset ilmoitetaan museon nettisivuilla ja kulttuuriopetussuunnitelma Kompassin nettisivuilla. Kompassin nettisivuille päivitetään myös lisätietoja opintokäynnin sisällöstä, varaamisesta ja bussikyydeistä.