Koulut ja päiväkodit

Tervetuloa oppimaan Luontomuseoon!

Omatoiminen vierailu Luontomuseossa ryhmän kanssa

HUOM! Koronavirustilanteen vuoksi Luontomuseossa ja Näyttelykeskus Soihdussa on toistaiseksi erikoisjärjestelyjä ja rajoituksia ryhmävierailuihin, opastuksiin ja omatoimitehtävien käyttöön. Lisätietoja ajankohtaisesta tilanteesta saat museon henkilökunnalta.

Alkuvuodesta 2021 museoidemme enimmäishenkilöraja näyttelytiloissa 10 henkilöä. Opastuksia emme voi valitettavasti järjestää toistaiseksi, ja omatoimitehtävien materiaalit ovat poissa käytöstä. Tervetuloa kuitenkin omatoimiselle museokierrokselle!

Varaathan vierailuajan ryhmällesi etukäteen, vaikka tulisittekin tutustumaan Luontomuseoon omatoimisesti. Voit varata ajan ryhmäsi vierailulle myös arkiaamulle tai maanantaille, jolloin museo on muulta yleisöltä suljettu.

Voit monipuolistaa ryhmäsi omatoimista museovierailua Luontomuseon oppimispakettien ja tehtävien avulla. 

 

 Opastukset ja ohjatut opintokäynnit

Opastukset ja ohjatut opintokäynnit varataan aina etukäteen. Opas voi esitellä ryhmälle Luontomuseon näyttelyt opastetulla kierroksella tai ohjata ryhmää toiminnallisten näyttelytehtävien tekemisessä. Toteutamme erilaisia teemaopastuksia ja -opintokäyntejä ryhmän toiveiden mukaan. Ota yhteyttä, niin sovitaan teidän ryhmällenne sopiva opintokäynti Luontomuseoon!

Opastettavan ryhmän enimmäiskoko on 25 henkilöä / opas, päiväkotiryhmillä 15 lasta /opas. Luontomuseoon mahtuu kaksi opastettavaa ryhmää kerrallaan. Opastukset sopivat 4-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Opastukset ja ohjatut opintokäynnit ovat maksuttomia arkisin klo 8-16 Jyväskylän koulu- ja päiväkotiryhmille. Muille ryhmille opastusmaksu on 46 euroa / opas arkisin klo 8-16. Iltaisin ja viikonloppuisin opastusmaksu on 60 euroa / opas. 

1. luokkien opintokäynnit Luontomuseoon - Kulttuuriopetussuunnitelma Kompassi

Jyväskylän kaupungin koulujen 1. luokat tekevät lukuvuoden aikana 2 tunnin mittaisen ohjatun opintokäynnin Luontomuseoon. Opintokäynti kuuluu Jyväskylän kulttuuriopetussuunnitelma Kompassiin.

Lukuvuonna 2020-2021 Kompassivierailut Luontomuseoon järjestetään virtuaalitotetuksena helmi-maaliskuussa 2021 vallitsevan koronavirtustilanteen vuoksi. Opettaja, tutustuthan 3.12.2020 julkaistuun virtuaalitoteutuksesta kertovaan tiedotteeseen ja toimintaohjeisiin!

Lisätietoja virtuaalisesta museoseikkailusta tulee myös Kompassin nettisivuille.