Oppimispaketit 1. -2. luokille

1. luokkien opintokäynnit Luontomuseoon - Kulttuuriopetussuunnitelma Kompassi

Jyväskylän kaupungin koulujen 1. luokat tekevät lukuvuoden aikana 2 tunnin mittaisen ohjatun opintokäynnin Luontomuseoon. Opintokäynti kuuluu Jyväskylän kulttuuriopetussuunnitelma Kompassiin. Lisätiedot ja ohjeet opintokäynnille löydät Kompassin nettisivuilta.

 

Omatoimisia museotehtäviä 1.- ja 2.- luokille

Toiminnalliset tehtävät (pdf)

Luontomuseon toiminnalliset tehtävät sopivat monenikäisille museokävijöille ja ryhmille, ja niitä voi soveltaa ryhmän tarpeisiin sopiviksi! Tutustu tehtäviin ennen vierailua ja pyydä vierailun ajaksi tarvittavat materiaalit lainaksi Luontomuseon museokaupalta.

Näyttelytehtävävihko, helpompi (pdf) ja Näyttelytehtävävihko, haastavampi (pdf)

Näyttelytehtävävihkot kannustavat tutkimaan Luontomuseon perusnäyttelyä esimerkiksi erilaisten piirustustehtävien avulla. Tulosta oppilaille vihkot etukäteen koululla, ja ota halutessasi ryhmällesi värikynät mukaan. Luontomuseon museokaupalta saatte lainaksi kirjoitusalustoja.

Valokuvasuunnistus

Valokuvasuunnistus on innostava näyttelytehtävä pienille koululaisille. Suunnistusvihkon kuvavihjeet johdattavat oppilaat rastilta toiselle. Jokaiselta rastilta löytyy kirjain, joka merkataan tehtäväpaperiin. Mikä sana kirjaimista lopulta muodostuukaan? Valokuvasuunnistuksen kaikki materiaalit ja lyhyet kirjalliset ohjeet saatte lainaksi Luontomuseon museokaupalta. Suunnistusvihkoja on 9 kpl, ja tehtävä tehdään pareittain tai pienryhmissä.