Tapahtumat

Kasvitieteellisen puutarhan alueilla järjestetään vuosittain useita opastettuja kierroksia esimerkiksi historia-, kasvillisuus- tai hyönteisteemoilla, luonnon monimuotoisuutta alueella lisääviä tapahtumia kuten niittytalkoita sekä monimuotoisuuden lisäämiseen kannustavia tapahtumia kuten ötökkähotellityöpajoja. Tapahtumat järjestetään yhdessä eri yhteistyötahojen kanssa, esimerkiksi: 

Jyväskylän kaupunki – Kehä Vihreä, Japa ry – Jyväskylän kestävä kehitys ry, Jyväskylän Kesä – festivaali , Yläkaupungin yö. Mukana näissä tapahtumissa ovat kasvitieteellisen puutarhan lisäksi myös muut tahot Jyväskylän yliopistolta kuten Katoava Luonto-hanke, Resurssiviisausyhteisö JYU Wisdom, Bio- ja ympäristötieteiden laitos, JYUniorit, Tiedettä kaikille-toiminta, Jyväskylän yliopiston tiedemuseo

ötökkäkierros2022.jpgpörriäisvarikko.jpg

Tiedot tulevista tapahtumista löydät kasvitieteellisen puutarhan ja Tiedemuseon somesta, JYU:n tapahtumakalentereista sekä yhteistyökumppaneiden tiedotusmateriaaleista. 

Tervetuloa Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylä-Seuran järjestämään tilaisuuteen Jyväskylän vehreää ja vihreää - hieman historiaa ja aavistus ajankohtaista kaupungin viheralueilta torstaina 23.2.2023 Lähteeseen, Tietoniekka-tilaan (1.krs). Tilaisuudessa kuullaan muiden puheenvuorojen lisäksi myös katsaus kasvitieteellisen puutarhan historiaan ja nykyhetkeen, lisätiedot Tiedettä kaikille-sivustolta. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Seuraavat kierrokset Seminaarinmäen puutarhaan järjestetään 2023 kevät- ja kesäkaudella. TERVETULOA mukaan maksuttomille kierroksille! Lisätiedot ja ilmoittautuminen löytyvät aina myös tältä sivustolta.

Seminaarinmäellä on kuljettavissa Evoluutiopajat-projektin tuottama Kimalaiskimara, hauska ja mielenkiintoinen ääniluontopolku niin lapsille kuin aikuisillekin, jossa tutustutaan kimalaisten evoluutioon ja vuorovaikutukseen kasvien kanssa, sekä opitaan muun muassa miten kimalaiset kommunikoivat ja millaista elämä kimalaisyhteiskunnassa on. QR-koodirastien avulla voit kulkea kierroksen Seminaarinmäellä kimalaiskävelyn parissa ja kuunnella tai lukea rastien materiaalin älylaitteellasi. Kartan ääniluontopolun rasteista ja muut lisätiedot löydät Evoluutiotyöpajojen sivuilta: Kimalaiskimara

puutarhurintalo_kimalaiskimara.jpg

TERVETULOA TUTUSTUMAAN

Jyväskylän yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan!

Jyu_puutarhalogo.png

Ulkoalueet ovat aina avoinna kaikille kävijöille ja kasvikylttejä löytyy etenkin Seminaarinmäen ja Aallonpuiston alueelta.

Katso tai tulosta täältä kartta omatoimikierrokselle Seminaarinmäen puutarhaan.

Lähtöosoite: Seminaarinkatu 15, 40100 Jyväskylä.