Tapahtumat ja toiminta

Kasvitieteellisen puutarhan alueilla järjestetään vuosittain useita opastettuja kierroksia esimerkiksi historia-, kasvillisuus- tai hyönteisteemoilla, luonnon monimuotoisuutta alueella lisääviä tapahtumia kuten niittytalkoita sekä muita aktiviteetteja. Lisäksi alueelle on luotu uusia toiminnallisuuksia opiskelijoiden ja henkilökunnan sekä muiden käyttäjien hyvinvointia tukemaan.

Tutustu esimerkiksi Jyunioreiden ja psykologian opiskelijoiden kanssa toteutettuihin Seminaarinmäen hyvinvointipisteisiin tästä: Seminaarinmäen hyvinvointipolku.

Tiedot tulevista tapahtumista löydät täältä sekä kasvitieteellisen puutarhan ja Tiedemuseon somesta, JYU:n tapahtumakalentereista sekä yhteistyökumppaneiden tiedotusmateriaaleista.

ötökkäkierros2022.jpgpörriäisvarikko.jpg

Seuraava kierros Seminaarinmäen puutarhaan 26.7.2023 klo 17-18.30. Puutarhakierrosten ilmoittautuminen tapahtuu Visit Jyväskylän kautta. Kierroksen hinta 5e/hlö. Linkki: Visit Jyväskylä

 

mattilanniemi_niitty1.jpg

 

SEMINAARINPUISTO 140 VUOTTA - JUHLANÄYTTELY ON NYT AVAUTUNUT YLIOPISTON KIRJASTO LÄHTEESEEN! Seminaarin puutarhasta kertova vehreä näyttely on koottu Jyväskylän yliopiston tiedemuseon kokoelmista. Tervetuloa tutustumaan, vapaa pääsy. LISÄTIETOA: Jyu uutiset.

Tämän kesän puutarhakierrosten ilmoittautuminen tapahtuu Visit Jyväskylän kautta. Kierroksen hinta 5e/hlö. Linkki: Visit Jyväskylä

Ryhmäopastusten tiedustelu: otathan yhteyttä suoraan kasvitieteellisen puutarhan suunnittelijaan:
hanna.l.keljo @ jyu.fi

Seminaarinmäellä on kuljettavissa myös Evoluutiopajat-projektin tuottama Kimalaiskimara, hauska ja mielenkiintoinen ääniluontopolku niin lapsille kuin aikuisillekin, jossa tutustutaan kimalaisten evoluutioon ja vuorovaikutukseen kasvien kanssa, sekä opitaan muun muassa miten kimalaiset kommunikoivat ja millaista elämä kimalaisyhteiskunnassa on. QR-koodirastien avulla voit kulkea kierroksen Seminaarinmäellä kimalaiskävelyn parissa ja kuunnella tai lukea rastien materiaalin älylaitteellasi. Kartan ääniluontopolun rasteista ja muut lisätiedot löydät Evoluutiotyöpajojen sivuilta: Kimalaiskimara

Yhteistyötahoja tapahtumissa: Jyväskylän kaupunki – Kehä Vihreä, Japa ry – Jyväskylän kestävä kehitys ry, Jyväskylän Kesä – festivaali , Yläkaupungin yö. Mukana näissä tapahtumissa ovat kasvitieteellisen puutarhan lisäksi myös muut tahot Jyväskylän yliopistolta kuten Katoava Luonto-hanke, Resurssiviisausyhteisö JYU Wisdom, Bio- ja ympäristötieteiden laitos, JYUniorit, Tiedettä kaikille-toiminta, Jyväskylän yliopiston tiedemuseo.

puutarhurintalo_kimalaiskimara.jpg

TERVETULOA TUTUSTUMAAN

Jyväskylän yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan!

Jyu_puutarhalogo.png

Ulkoalueet ovat aina avoinna kaikille kävijöille ja kasvikylttejä löytyy etenkin Seminaarinmäen ja Aallonpuiston alueelta.

Katso tai tulosta täältä kartta omatoimikierrokselle Seminaarinmäen puutarhaan.

Lähtöosoite: Seminaarinkatu 15, 40100 Jyväskylä.