Tervetuloa oppimaan Näyttelykeskus Soihtuun!

Näyttelykeskus Soihdussa kohtaavat tiede ja taide. Perehdy yliopiston ja suomalaisen koululaitoksen historiaan sekä tutustu taiteeseen. Voit monipuolistaa ryhmäsi omatoimista museovierailua oppimispakettien ja tehtävien avulla.

Omatoiminen Aikamatka-oppimispaketti ryhmän kanssa

Hyppää aikamatkalle 150 vuoden päähän Jyväskylän seminaarin mallikouluun eli harjoituskouluun. Omatoimisessa museoseikkailussa suunnistetaan kartan avulla erilaisille tehtäväpisteille, joissa pääsee muun muassa harjoittelemaan aakkosia rihvelitaululla ja selvittämään Uno Cygnaeuksen matkalaukun sisältöä.

Toimi näin: varaa vierailuaika osoitteesta kampusmuseo[at]jyu.fi tai 040 8054579.

Tutustu oman luokka-asteesi materiaaleihin. Tulosta oppilaille tehtävävihkot ja itsellesi opettajan vihko, josta löydät taustatietoa ja oikeat vastaukset. Tarkemmat ohjeet sisällöstä löytyvät alla olevista materiaaleista. Näyttelyyn tullessanne museon henkilökunta on avustamassa seikkailussa.

AJATUSVIIVOJA - Mether-Borgström -oppimisympäristö  eskareille ja alakoululaisille 8.2.-21.12.2023

Haluatko innostaa oppilaitasi ilmiöoppimiseen monitieteisissä työpajoissa? Ota valmis oppimateriaali käyttöösi ja toteuta työpaja päiväkodissa tai koulussa. Tule ryhmäsi kanssa orientoitumaan abstraktiin taiteeseen Mether-Borgströmin teoksiin pohjautuvassa oppimisympäristössä. Ratkaise tangram-palapelejä, rakenna veistoksia ja luo näyttelyyn oma taideteoksesi.

Tutustu siis oppimateriaaliin ja varaa käyntisi museoon osoitteesta kampusmuseo[at]jyu.fi tai 040 8054579!