Koulut ja päiväkodit

Tervetuloa oppimaan Tiedemuseon näyttelyihin! Luontomuseossa pääset tutustumaan monimuotoisuuteen ja keskisuomalaiseen luontoon. Näyttelykeskus Soihdussa  voit hypätä aikamatkalle yliopiston ja suomalaisen koululaitoksen historiaan sekä tutustua taiteeseen. Voit hyödyntää opetuksessasi valmiita opetuspaketteja sekä toiminnallisia tehtäviä.

Omatoiminen vierailu Luontomuseossa ryhmän kanssa

Varaathan vierailuajan ryhmällesi etukäteen, vaikka tulisittekin tutustumaan Luontomuseoon omatoimisesti. Voit varata ajan ryhmäsi vierailulle myös arkiaamulle tai maanantaille, jolloin museo on muulta yleisöltä suljettu. 

Voit monipuolistaa ryhmäsi omatoimista museovierailua Luontomuseon oppimispakettien ja tehtävien avulla.  

 Opastukset ja ohjatut opintokäynnit Luontomuseossa

Opastukset ja ohjatut opintokäynnit varataan aina etukäteen. Opas voi esitellä ryhmälle Luontomuseon näyttelyt opastetulla kierroksella tai ohjata ryhmää toiminnallisten näyttelytehtävien tekemisessä. Toteutamme erilaisia teemaopastuksia ja -opintokäyntejä ryhmän toiveiden mukaan. Ota yhteyttä, niin sovitaan teidän ryhmällenne sopiva opintokäynti Luontomuseoon!

Opastettavan ryhmän enimmäiskoko on 25 henkilöä / opas, päiväkotiryhmille 15 lasta /opas. Luontomuseoon mahtuu kaksi opastettavaa ryhmää kerrallaan. Opastukset sopivat 4-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Opastukset ja ohjatut opintokäynnit ovat maksuttomia arkisin klo 8-16 Jyväskylän koulu- ja päiväkotiryhmille. Muille ryhmille opastusmaksu on 46 euroa / opas arkisin klo 8-16. Iltaisin ja viikonloppuisin opastusmaksu on 60 euroa / opas. 

Virtuaalinen Luontomuseoseikkailu

Katso Virtuaalinen Luontomuseoseikkailu Moniviestimessä!

Virtuaalinen Luontomuseoseikkailu on lapsiperheille, päiväkodeille ja kouluille suunnattu maksuton virtuaaliretki- ja oppimispaketti videotallenteen muodossa. Seikkailun aikana käydään opastetulla virtuaalikierroksella Luontomuseon näyttelyssä sekä tutustutaan luonnontieteellisiin museokokoelmiin ja luonnon tutkimisen saloihin.

Virtuaalinen Luontomuseoseikkailu on osa Tutkitun tiedon teemavuoden ohjelmaa.

Lue lisää Virtuaalisesta Luontomuseoseikkailusta

Omatoiminen vierailu Näyttelykeskus Soihdussa ryhmän kanssa

Varaathan vierailuajan ryhmällesi etukäteen, vaikka tulisittekin tutustumaan Soihtuun omatoimisesti. Voit sopimuksen mukaan varata ajan ryhmäsi vierailulle myös museon aukiolon ulkopuolella torstaisin ja perjantaisin klo 9-11 välillä.

Voit monipuolistaa ryhmäsi omatoimista museovierailua Soihdun oppimispakettien avulla.